Familieconcert Bach for Kids in RK kerk

HEERENVEEN - Is de muziek van Johann Sebastian Bach zwaar en moeilijk? Nee hoor - Bach swingt. Kinderen kunnen dat aan den lijve ervaren, tijdens het familieconcert Bach for Kids dat zondagmorgen 11 december van 11.30 tot 12.30 uur in de R.K. kerk in Heerenveen wordt gegeven.

Dirigent Gerben van der Veen van Collegium Vocale Fryslân zal de jeugdige toeschouwers en eventuele ouders en begeleiders op een speelse manier kennis laten maken met de muziek van de grootmeester. Vertrekpunt zijn de eerste vier cantates uit het Weinachtsoratorium, die ‘s middags in dezelfde kerk zullen worden uitgevoerd door Kamerkoor Hortus Vocalis, solisten en barokorkest Florilegium Musicum.

Tijdens het familieconcert krijgen kinderen ruimschoots de gelegenheid om de instrumenten van dichtbij te bekijken en aan te raken. Ook legt Van der Veen uit hoe Bach de noten schreef bij Tönet ihr, Pauken of Erschallet Trompete of Jauchzet Frohlocket en hoe het is om de compositie te zingen. Tevens  mogen de kinderen vragen stellen aan de musici, solisten en de dirigent.

Kaarten á € 5 kunnen worden gereserveerd via collegiumvocalefryslan.nl

Heeft u als volwassene al een kaartje voor het middagconcert dan mag u Bach for Kids gratis bijwonen.

Voor meer info, bellen met Gerben van der Veen: 06-34404877

Het concert Bach for Kids wordt mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Heerenveen
Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda Groot Fryslân

Wees loyaal – aan onze vrienden