Familiemusical ‘Opskør in Herreturv’ opnieuw een seizoen uitgesteld

HEERENVEEN – Corona gooit voor het tweede achtereenvolgende jaar roet in het eten bij de Heerenveense familiemusical ‘Opskør in Herreturv’.

 Nadat de musical in januari ’21 moest worden uitgesteld wegens de coronamaatregelen, is ‘Herreturv’ nu opnieuw naar een volgend seizoen verschoven.

De musical, die speciaal voor Heerenveen in opdracht van de vier cultuurpartners Posthuis Theater, Ateliers Majeur, Bibliotheken Mar en Fean en het Heerenveen Museum wordt geproduceerd door Evert Haagsma, is wederom het slachtoffer van de coronamaatregelen. Nu er door de lockdown in elk geval tot 14 januari niet gerepeteerd kon worden is het volgens de artistieke leiding niet mogelijk de voorstelling op tijd klaar te krijgen.

‘Herreturv’ zou in februari ’22 op de planken van het Posthuis Theater moeten staan. De repetities worden voorlopig stilgelegd. De nu vrijgekomen data in februari zullen door het theater worden gebruikt om het decor technisch te vervolmaken.

De beslissing om de voorstelling opnieuw een seizoen uit te stellen, is weloverwogen genomen, maar met pijn in ’t hart, laten producent Evert Haagsma, regisseur Romke Gabe Draaijer en Posthuis Theaterdirecteur Geert Dijkstra weten. Maar van uitstel komt geen afstel. “De musical is niet tijdgebonden, je kunt het bij wijze van spreken over vijf jaar nog spelen”, meent Draaijer.

Zo’n lang uitstel zal het niet zijn, maar de voorstelling moet voor dit seizoen als verloren worden beschouwd. Het plan is om de familiemusical nu in 2023 uit te voeren.