Feestelijke afsluiting duo-presentatie YOU SEE in Galerie getekend

HEERENVEEN - Op zondagmiddag 14 augustus 202 wordt de duo-presentatie YOU SEE van Agatha van Amée en Nelleke Beltjens feestelijk afgesloten. Beide kunstenaars zijn aanwezig van 14.00 tot 17.00 uur.

 

Agatha van Amée (1967) volgde na haar studies kunstgeschiedenis en mediaevistiek een kunstopleiding aan de Nieuwe Akademie in Utrecht. Haar krachtige houtskooltekeningen verhalen over persoonlijke en collectieve herinneringen in een figuratieve beeldtaal van organische vormen, landschap, bebouwing en interieur op zeer groot en klein formaat papier. Ook maakt ze werk in driedimensionale vorm: doosjes vol herinneringen als een soort reisaltaar. Ze woont en werkt in Wageningen.

Nelleke Beltjens (1974) studeerde aan de Akademie voor Beeldende Vorming in Tilburg en behaalde vervolgens een MA in Sculpture aan de Northern Illinois University DeKalb (VS) en een MFA in Studio Art aan de University of California, Davis (VS).  Nelleke bouwt haar tekeningen zorgvuldig op uit vele kleine inktpenstreepjes. Ze snijdt delen uit, herschikt ze en combineert dit met abstracte kleurrijke vormen in aquarel. Zo ontstaan vaak series van heel gelaagde geconstrueerde werken vol dynamiek. Nelleke woont en werkt waar ze de kans krijgt. 

De tentoonstelling is tot en met 14 augustus 2021  op vrijdag- en zondagmiddag van 12 - 17 uur en op afspraak te zien. 

 

 

www.galeriegetekend.nl