Feestje om mini-pupillen te zien voetballen in Oudehaske

OUDEHASKE - De jeugdcommissie van VV Oudehaske organiseerde donderdag twee voetbalclinics voor mini-pupillen. ,,Het is een feest is om ze te zien voetballen'', aldus de organisatie.

Dat werd onderschreven tijdens de clinics. Kinderen van basisscholen It Haskerplak en De Tarissing maakten veel plezier op het veld. Er waren maar liefst 56 enthousiaste jongens en meisjes uit de groepen 2 en 3.

Samen met de juffen arriveerden de kinderen rond half één in de middag op het sportpark van V.V. Oudehaske. ,,Daar beten de kinderen zich met hartstocht en geestdrift vast in de aangeboden voetbalspelletjes. Ze genoten in de volle zon zichtbaar van hetgeen zich op het veld afspeelde. Naast een circuitje met dribbelen, passen en schieten hebben ze allemaal een echt wedstrijdje gespeeld op het pupillenveld.''

De clinic werd afgesloten met penalty schieten. De keeper van dienst was niet in zijn beste vorm, alle strafschoppen waren raak. Als beloning voor hun inzet en prestaties kregen de kinderen een medaille als aandenken.

VV Oudehaske start met kaboutervoetbal
De mini-pupillen (JO7) is een nieuwe, belangrijke doelgroep binnen de club. Per september 2021 start VV Oudehaske met het zogenaamde kaboutervoetbal. Kinderen in de leeftijd van 4-6 jaar leren dan op speelse wijze kennis te maken met het voetbalspel. Ze trainen dan één keer per week onder begeleiding van enthousiaste trainers, maar spelen nog geen competitiewedstrijden.

Voor wie interesse heeft in kaboutervoetbal kan zich aanmelden via www.vvoudehaske.nl