Fietsdocenten en sportcoach geven fietstips in Balk

Foto Doortrappen.nl

BALK - Trapt u door tot uw 100ste? Op vrijdagmiddag 21 mei staan fietsdocenten en een sportcoach in Balk klaar om met mensen van gedachten te wisselen over fietsen.

Heeft u een goede tip nodig? Wilt u eigenlijk vaker fietsen? Heeft u problemen met opstappen? Altijd al mee willen doen met een fietsclub? Alle vragen die met fietsen en ouder worden te maken hebben, kunnen geïnteresseerden stellen.

De docenten en coach zijn op vrijdagmiddag 21 mei tussen 14:00 en 16:00 te vinden op het Haskeplein bij de Dubbelstraat in Balk.

Een week later zijn ze er weer. Dan wordt samen de 'Doortraproute' gefietst. Een afstand van 20 kilometer door de mooie omgeving van Gaasterland. Wie mee wil fietsen kan een mail sturen naar f.timmerman@sociaalwerkdekear.nl

De actie maakt deel uit van 'Doortrappen', een initiatief van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Met het programma wil men bewerkstelligen dat ouderen zo lang mogelijk veilig blijven fietsen. In Friesland wordt 'Doortrappen' gedragen door het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid (ROF) en de Friese gemeenten.