Fit, veilig én gezellig doortrappen met de 'Doortrap Dag' in Oudehaske

Doortrappen in Oudehaske Foto Provincie Fryslân

OUDEHASKE - In beweging blijven, genieten van de mooie natuur en in contact komen met gezellige andere seniore fietsliefhebbers. Dat is wat de 'Doortrap Dag' op 16 mei, van 9.30 tot 13.30 uur, in Oudehaske is. Deze dag start bij 't Kulturhus en is bedoeld om gezellig samen te fietsen en meer te leren over veiligheid op de fiets.

,,We beginnen de dag met onder andere aandacht voor fietsen in een groep, op- en afstappen, remmen, lastige verkeerssituaties en fietsen op een e-bike. Daarna gaan we de Doortraproute in de gemeente fietsen onder begeleiding van docenten van de Fietsersbond. Na de tocht is er een gemeenschappelijke lunch'', zo laat de organisatie weten.

Deelname en lunch is gratis. Voor wie het leuk lijkt om mee te doen aan deze dag in Oudehaske kan zich aanmelden door een mail te sturen naar doortrappen@fietsersbond.nl.

Doortrappen in Friesland
Doortrappen in Friesland is bedoeld om senioren te stimuleren vaker te fietsen. Fietsen is goed voor de gezondheid, sociale contacten en mobiliteit van senioren in de provincie. Bovendien draagt het bij aan recreatie en duurzaamheid. Het programma wordt omarmd door de achttien Friese Doortrap gemeenten en de provincie Friesland. Meer informatie is te vinden op www.frieslandbeweegt.frl/doortrappen.frl.php
Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda Groot Fryslân

Wees loyaal – aan onze vrienden