Flinke nederlaag voor sc Heerenveen

HEERENVEEN - sc Heerenveen moest zondagmiddag in Amsterdam een flinke nederlaag incasseren.

De ploeg van trainer Johnny Jansen verloor met 5-1 van een veel sterker Ajax. In de volledig lege Johan Cruijf ArenA scoorde alleen Henk Veerman voor sc Heerenveen.

De thuisploeg scoorde al in de vierde minuut. Dusan Tadic kwam richting de goal en schoot hoog in de hoek: 1-0. Het team van Heerenveen had moeite om druk te zetten op de Amsterdammers; zij kregen in de 27e minuut ook nog een strafschop. De bal raakte de arm van Sherel Floranus, zo werd vastgesteld door de VAR. Heerenveen-keeper Erwin Mulder ging bij de penalty naar de verkeerde hoek en zag Tadic zijn tweede doelpunt noteren.

Maar het werd nog grimmiger in de eerste helft voor SC Heerenveen. Tien minuten voor de pauze maakte Mohammed Kudus het derde doelpunt voor Ajax. Kudus kwam het strafschopgebied binnen en schakelde keaper Mulder uit: 3-0. Heerenveen kreeg een kansje via Oliver Batista Meier, maar het bracht de doelman van de Amsterdammers uiteindelijk niet in de problemen.

Halverwege de tweede helft kwam Heerenveen eindelijk op het scorebord tevoorschijn. Henk Veerman maakte in de 66ste minuut de 3-1. Enkele minuten later meldde Ajax zich echter weer voor de goal. De Amsterdammers kregen een penalty toegewezen, omdat Lassina Traoré werd vastgehouden. Davy Klaassen profiteerde door de 4-1 te maken. In de laatste minuten scoorde ook Anthony nog een keer voor Ajax, waarmee de eindstand op 5-1 kwam.

Heerenveen wist in totaal tien punten te verzamelen uit vijf wedstrijden. Volgende week zaterdag staat er een thuisduel tegen FC Emmen op het programma.