FOTO'S / Burgemeesters geven startsein terras 'Harbourside Langweer'

LANGWEER - Vrijdag is aan het eind van de middag het tijdelijke terras 'Harbourside Langweer' geopend. Het startsein werd gegeven door twee burgemeesters, te weten Fred Veenstra van De Fryske Marren en Riemer van der Velde van Langweer, zoals hij door de organisatie werd aangekondigd.

Beide heren gaven in een korte toespraak aan het mooi te vinden dat de samenwerking tussen ondernemers in dit mooie coronaproof gelegenheidsterras aan de Stevenshoek heeft geresulteerd. Volgens Veenstra heeft de gemeente, mede in deze tijd van corona, graag meegewerkt om het initiatief mogelijk te maken. Van der Velde sprak uit dat er vooral veel bezoekers moeten komen om geld in het laatje van de ondernemers te brengen.

Sfeer van festivalterras
Op het terras in de Oude Haven kunnen zo'n honderd gasten aanschuiven. Daarmee komt voor de watersportplaats een lang gekoesterde wens uit. Het ontbreken van een terras aan het water in Langweer wordt al jaren als gemis gezien. 'Harbourside Langweer' ademt door de aankleding met onder andere pallets, een zandstrandje en surfplanken de sfeer van een festivalterras. Compleet met een lekker muziekje op de achtergrond.

De 'Harbourside Langweer' is dit weekend geopend en daarna vanaf vrijdag 3 juli dagelijks van 10.30 tot 21.30 uur. Het terras wordt bestierd door Bakkerij Langweer, Café De Drie Zwaantjes, Restaurant Noflik, Café Wapen van Langweer, Café De Tapperij, Restaurant Anders en Waal Friesland Catering.Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda Groot Fryslân

Wees loyaal – aan onze vrienden