FOTO'S / Danny Panadero bouwt feest in passantenhaven Langweer

LANGWEER - De passantenhaven van Langweer lag zondagavond vol boten met aan boord liefhebbers van een muzikaal feestje. En dat was gegarandeerd met zanger/entertainer Danny Panadero.

Het optreden van Panadero, met humor, theater en zijn onvervalste Amsterdamse zangstem, was het eerste concert dat werd gehouden na de verruiming van de coronamaateregelen op 1 juli. Organisatoren Age en Jellie Hoekstra, die samen de Langweerder jachthaven beheren, dienden een verzoek bij gemeente De Fryske Marren in. Voor de verleende vergunning moest, naast de gangbare evenementenregels, ook voldaan worden aan de voorwaarden van het coronadraaiboek. Na gemeentelijke goedkeuring kon Danny Panadero de reis naar Langweer ondernemen.

Maar liefst anderhalf uur schalde de muziek van de feestzanger over de haven en Langweerder Wielen. Niet alleen vanaf het balkon van het jachthavengebouw maar ook vanuit een boot zong Panadero zijn publiek op de boten en wal toe. Hij schakelde met zijn vlotte babbel met gemak van Engelstalige hits naar Nederlandse meezingers. Daarbij liet hij natuurlijk niet de kans onbenut om zijn eigen nummers als 'Fuck Joe' en 'Danny's Autopaleis' te zingen.

Het concert werd samen met havenmeester Age op het water afgesloten met 'Even aan mijn moeder', de feesthit uit de oude doos van de band Bloem.Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda Groot Fryslân

Wees loyaal – aan onze vrienden