FOTO'S / Frisicana IV Wanted….. Alive in Balk

BALK - Het publiek bij Podium Gorter in Balk ging er zondagmiddag lekker voor zitten voor Marcel Smit, Gurbe Douwstra en Piter Wilkes, also known as de mannen van Frisicana! De vierde editie alweer en dit keer was het thema mooie liedjes uit eigen repertoire en Amerikaanse liedjes van artiesten die nog in leven zijn. Dit in tegenstelling van de vorige editie waar de meeste artiesten inmiddels waren overleden.

Al moet dit thema natuurlijk wel met een korreltje zout worden genomen, als de artiest inmiddels is overleden dan leeft de schrijver van het liedje misschien nog wel en anders passen ze er wel een mouw aan. Het begin was rustig en het publiek moest er even in komen maar toen het eenmaal los was ging het als de brandweer. Covers van onder andere Kris Kristofferson, Dolly Parton Paul Simon en Willie Nelson kwamen voorbij.

Volop meezingen
Het genre leent zich prima voor de artiesten. Soms het origineel en vaak aangepast en met een eigen sausje er overheen gegoten. In het oude kerkje stond het publiek na de pauze nog net niet op de banken (die heeft het kerkje niet meer) maar er werd volop meegezongen. Me and Bobbie Mc Gee, oorspronkelijk gezongen door Janis Joplin die overleden is maar geschreven door Kris Kristoffers die nog leeft, knalde er uit.

Gospel
Om een en ander toch nog in stijl af te sluiten, het optreden vond tenslotte plaats in een kerk, werd onder andere afgesloten met het nummer Sundown van Gordon Lightfoot wat voor de gelegenheid in een gospel jasje was gegoten. Na de bloemen aan het einde kwam er nog een toegift van twee liedjes. Al met al een hele aangename middag bij Podium Gorter in Balk. Frisicana toert de komende maanden nog verder door Fryslân en er zijn hier en daar nog kaarten te krijgen.

Tekst en foto’s Folkert Folkertsma
Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda Groot Fryslân

Wees loyaal – aan onze vrienden