FOTO'S / Gaan voor de Full Pull bij Oudemirdum

OUDEMIRDUM - Op een nieuwe locatie, op loopafstand van de Brink in Oudemirdum, vond dit jaar de 'Trekkertrek' plaats. Voorheen was dit georganiseerd bij de manege in Harich, maar vanwege organisatorische redenen was dat dit jaar niet meer mogelijk. Maar deze locatie met het prima weer was een schot in de roos.

Dat was ook te merken aan het grote aantal toeschouwers. Het was dermate druk dat er een extra snackwagen kwam om een ieder van iets lekkers te voorzien. Ook voor de kleine kinderen was er vertier zoals een springkussen en een bult zand waarin gespeeld kon worden.

Verrassend
Om 8 uur in de ochtend ging de strijd los met verschillende klassen in twee banen. Hobbypower en Stille Wille waren de namen van sleepwagens die de trekkers zover mogelijk voort moesten trekken. Er deden standaard trekkers mee waar niets aan is aangepast, trekkers die uitsluitend worden gebruikt voor trekkertrek en alles daar tussenin. Zo was het een interessant schouwspel en is het elke keer weer verrassend hoever men komt. Slechts een klein aantal haalt het einde van de baan, de Full Pull.

Veel rook en lawaai
In de showklassen aan het einde van de middag deden vier trekkers mee. Met veel rook en een oorverdovend lawaai vlogen ze over de baan. Jammer dat twee van de trekkers binnen een paar meter al stuk gingen. Voor de eigenaren betekende dat weer een aantal uren sleutelen. De sfeer en het spektakel had onder de pechgevallen niet te lijden, aangezien de andere twee krachtpatsers het goed maakten.

Voor wie deze krachtmeting gemist heeft en zoiets graag dit jaar nog wil beleven, 24 september is er weer trekkertrek in Warns.

Tekst en foto’s Folkert Folkertsma
Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda Groot Fryslân

Wees loyaal – aan onze vrienden