FOTO’S / Geen plekje onbezet bij 59e editie Balkster Gondelvaart

BALK – Tijdens de 59e editie van de Balkster Gondelvaart donderdag bleef geen plekje aan kade van de Luts onbezet. Na een warme dag werd het wat koeler en dat nodigt natuurlijk extra uit om in de avond de straat op de gaan. De zes bouwploegen hadden de draad na twee jaar corona super opgepakt en heel wat tijd gestoken in de bouw van de gondels.

Om circa kwart over negen voeren de eerste gondels door Balk. Verschillende thema’s zoals Harry Potter, ADHD, muziek en spoken kwamen voorbij. Muzikale opluistering was er van De Snippevangers, Concordia en dweilorkest De Wodkapel uit Tzummarum.  Ook het plaatselijke AZC had een gondel gebouw, met thema ‘Muziek verbind’. Veel muziek in Balk dus.

Na de gondelvaart kon men een drankje halen bij de horeca of zich uitleven op de kermis z’n plek weer had gevonden op het Treemterplein. De oliebollen gingen ondanks de zomerse temperaturen als warme broodjes over de toonbank. Het bleef nog lang druk bij de attracties en in de Van Swinderenstraat.

Volgend jaar is de 60e editie van de Balkster Gondelvaart en daarom was op de laatste gondel de oproep om de uitdaging aan te gaan en mee te doen met de jubileumeditie in 2023. Extra reden dus om groot uit te pakken met een hoop mooie gondels.

Tekst en foto’s Folkert Folkertsma
Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda Groot Fryslân

Wees loyaal – aan onze vrienden