FOTO'S / Grote drukte bij eerste 'Fan Boer nei Minsken merk' in Sint Nyk

SINT NICOLAASGA - Voor de eerste keer werd er zondag een 'Fan Boer nei Minsken merk' gehouden in Sint Nicolaasga. De kleine bak van de plaatselijke manege was voor de gelegenheid ingericht als marktplein.

In de straten rondom de marktplaats werden verkeersbegeleiders ingezet. En dat was maar goed ook want de 'Fan Boer nei Minsken merk' zorgde voor grote drukte. Vele bezoekers liepen met lege handen bij de manege naar binnen en kwamen er met goed gevulde tassen weer uit.

De bedoeling van de markt is om producten die lokaal geproduceerd worden direct bij de consumenten onder de aandacht te brengen. ,,Er valt lokaal zoveel meer te verkrijgen, zonder dat dit bij veel mensen bekend is. Steeds meer boeren en ondernemers verkopen hun producten weer rechtstreeks aan de consument. Op de “Fan Boer nei Minsken merk” proberen wij deze boeren en ondernemers bij elkaar te brengen, zodat het voor de consument gemakkelijker wordt om een divers aantal producten rechtstreeks bij boeren en ondernemers af te nemen'', aldus de organisatie.

Uiteenlopend aanbod
De kopers troffen op hun weg langs de marktkramen een uiteenlopend aanbod van producten aan. Zo werd er aardewerk, zeep, wijn, worst, brood, koek, kaas en ingeblikt vlees aan de man en vrouw gebracht. De verkoopstal van de groenteboer troffen velen leeg aan, aangezien de waar daar al snel uitverkocht was. Ook de ijskraam was populair om smakelijke stop te maken. Evenals de koffiekramen waar men onder muzikale begeleiding even kon genieten van een drankje en versnapering.

Lokaal met contant geld
Het doel van de markt is om ,,gezond en lokaal voedsel en andere producten te kunnen kopen met contant geld. Op deze manier steun je de lokale boeren en ondernemers en blijft het contante geld binnen de mienskip. Het is een vrije markt die in ieder dorp, stad of gemeenschap georganiseerd kan worden. Er zit dus ook geen vaste organisatie achter.''

Op 25 maart is de 'Fan Boer nei Minsken merk' van 11.00 tot 15.00 uur in het Kulturhûs van Oudehaske.
Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda Groot Fryslân

Wees loyaal – aan onze vrienden