FOTO'S / Jammer dat iepenloftspul 'De Bile fan Wicklewood' uitverkocht is

WIJCKEL - De enthousiaste spelers, muzikanten en het koor van iepenloftspul 'De Bile fan Wicklewood' komen vandaag, morgen en zaterdag nog drie keer opdraven. Deze resterende voorstellingen zijn, net als de eerste twee, uitverkocht. Spijtig voor degenen die nog een bezoek hadden willen brengen, mooi voor de driehonderd toeschouwers per opvoering die wel een kaartje wisten te bemachtigen.

Tussen de bomen van het Van Coehoornbos, op de ijsbaan van Wijckel, is een passend decor, ontworpen door Daan Meijer, neergezet. Met feerieke uitstraling, vooral als de avond ingevallen is en de verlichting het werk doet. Het is deze setting waar met een lach en een traan de het actuele verhaal van het dorpje Wicklewood zich afspeelt.

Kopje onder
In het dorp, in tegenstelling tot op veel andere plaatsen, heeft men nog de beschikking over een bakker, slager, groenteboer, kroegen en zelfs een fietsenwinkel. Wat echter kopje onder dreigt te gaan is de o zo belangrijke plaatselijke fanfare Medlodia. De subsidie is stopgezet. Dit zorgt er volgens veel van de kleurrijke inwoners voor dat het hart uit Wicklewood wordt gescheurd.

Toeristen
Daarbij komt ook nog dat ondernemersvrouw Sytske Klepkema een plan onder de naam ‘Amsterdamsko Lake Distrikt’ op poten heeft gezet. Daarmee wil zij busladingen met toeristen naar het dorp in Bosgeasia wil halen om zo voor het grote geld te gaan en de fanfare te redden. Om dat te realiseren moet er echter wel een 'klein offer' worden gebracht. Er moeten bomen worden omgehakt, of te wijl: ,,De bile moet yn Wicklewood.''

Conflict
De dreiging dat de Melodia moet verdwijnen, evenals de dreiging van de bomenkap, zorgt voor een conflict op het scherpst van de snede. Het dramatische gevolg is splitsing in het korps. De roem en het geld lonken, maar uiteindelijk moet de aanstichter van de onrust in Wicklewood het veld ruimen.

'De Bile fan Wicklewood' is speciaal geschreven door Romke Gabe Draaijer, de regie is in handen van Marc van der Veen. De grootste muzikale rol komt, hoe kan het ook anders, voor rekening van Fanfare Melodia Wijckel.