FOTO'S / Jubileum Gondelvaart Balk; zestigste editie met record aantal gondels

BALK - Volle bak was het donderdagavond langs de Luts in Balk, tijdens de zestigste Gondelvaart. Massaal was het publiek naar het centrum gekomen om deze jubileumeditie bij te wonen en te genieten van de elf gondels die door de Luts voeren. 

Om 9 uur startte te sleepboot om de gondels te laten varen. Dit onder de afnemende super/blauwe maan die eens in de zoveelste tijd voorbij komt zorgde voor een goed gesternte. Onder aanvoering van de pont waarmee muziekkorps Concordia het publiek opwarmde kwam de vloot in beweging.

Hoog niveau
De bouwploegen hadden zich er niet makkelijk van af gemaakt. Iedereen kon zien en ervaren dat er veel tijd en energie in was gestoken. Mooier, grootser en professioneler dan de afgelopen jaren en misschien wel in de afgelopen zestig jaar. Onderwerpen waren onder andere kamperen, muziek, film etcetera. Alle lof voor de bouwploegen die dit voor elkaar hebben gekregen. Als Balk al niet op de kaart stond heeft dat het met deze gondelvaart zeker gedaan.

Geen Kermis
Helaas moet Balk het stellen zonder de traditionele kermis bij de feestweek. Volgens de Feestcommissie is het als klein dorp erg lastig om harde afspraken te maken met de kermisexploitanten. Zo komt het dan voor dat sommige attracties dan op het allerlaatste moment niet komen opdagen of eerder vertrekken. Belangrijk punt daarbij is natuurlijk dat er in en klein dorp minder te verdienen is door het beperkte aantal bezoekers ten opzichte van grotere steden. En mensen genieten dan wel van de gezelligheid van de kermis maar besteden dan weinig geld aan de attracties. En bij de kermisexploitanten moet de schoorsteen ook roken!

Feestweek
De feestweek gaat nog vrolijk verder met de Mega Bingo, Feestavond in de Treemter en Vrijmarkt op zaterdag. Voor de ouderen is er nog een gezellige middag in Talmahiem. Voor een ieder wat wils dus.

Tekst en foto’s Folkert Folkertsma Klik voor alle foto's HIER!
Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda Groot Fryslân

Wees loyaal – aan onze vrienden