FOTO'S / Jubileum Passend Voetbaltoernooi groots gevierd bij SC Joure

JOURE - Volgens de organisatie werd zaterdag ,,het mooiste voetbaltoernooi van Noord-Nederland'' gehouden. De velden van SC Joure vormden het decor van het 'Jubileumtoernooi Passend Voetbal'. Aan de aftrap stonden twaalf teams uit heel Noord-Nederland.

Onder zomerse omstandigheden, 28 graden met een zonnetje, werd er enthousiast gestreden om de prijzen. De deelnemers speelden met veel plezier en een lach op het gezicht. Eerst was er de poulefase, om zo te kunnen zien wie erdoor mocht naar de finales of naar de troostfinales. Tussendoor mocht iedere speler van elk team een penalty schieten op Lars Jongsma, keeper van SC Joure. Daarmee streden ze voor de 'Penaltybokaal'. Ook voor het hardste schot was er een prijs beschikbaar.

Finale
Na een pauze, met livemuziek van Benny Bakker, werd er door alle teams gestreden in de finales. De grote finale ging tussen Kids United uit Groningen en VV Hoogeveen. Onder toeziend oog van alle andere teams versloeg de ploeg uit Groningen hun tegenstander en werd zo de winnaar van het toernooi. SV Urk werd derde en de 'Penaltybokaal' ging naar een team dat pas net bestaat, namelijk SV Steenwijkerwold.

VV Balk won de 'Sportiviteitsprijs', deze prijs werd meegenomen door Jos Boerland, wethouder in De Fryske Marren die ook de opening verrichtte . Aan het eind van de dag ging ieder team met een grote bokaal, een grote glimlach en een mooie herinnering naar huis.