FOTO’S / Kampioenskandidaat MKV 29 twee maatjes te groot voor Langweer

Foto Thewes Hoekstra

LANGWEER - David tegen Goliath oftewel Langweer tegen MKV 29, zo was het affiche afgelopen weekend op het Tjillân in Langweer. Onder het toeziend oog van voorzitter Pieter Anne Brinksma en het leidersduo Jappie en Hanneke Elzinga werd er gevoetbald. Trainer Rob Ton was ziek en de honneurs werden waar genomen door Folkwin Elsinga.

Doordat het tweede was afgelast vanwege te weinig spelers bij de tegenstander, waren er genoeg spelers beschikbaar voor het eerste. Daarmee kon er voor de jeugd worden gekozen. Op de bank zaten Jorn en Michel Postma, Laas Spanumburg, Thomas de Jong en goodold Douwe van der Schaaf. Hein Veenstra, normaliter in het tweede, startte op de linksback deze middag. Ook was er het competitiedebuut van de 18-jarige Reinout Krikke.

Al in de vijfde minuut wist MKV na een snelle aanval over rechts en met twee man vrij in het centrum op 0 – 1 te komen. In de 10e en 17e minuut redde keeper Kevin Cox goed. In de 24e minuut schoot Sander Drost in het zijnet van MKV. Waar Kevin Cox in de 27e minuut wederom een goede redding had, kon de spits van MKV zo door het centrum van de defensie lopen en via de binnenkant van het veld de 0-2 maken. De ploeg van MKV verzond bijna niet een verkeerde pass en ze waren ontzettend balvast.

In de 38e min wisten ze een wereldgoal te maken, van buiten het strafschop gebied ging de bal in één keer in de kruising met de 0-3 als gevolg. In de 41e minuut ging er een schot van Pieter Bloemendaal naast. In de 45e minuut was er nog een goede verdedigende actie van Rik de Jong tegenover twee man.

Na de rust
Na de pauze keert Sander Drost niet meer terug en zijn vervanger is Jorn Postma. In de 52e minuut kwam MKV op 0-4. Rene Feenstra viel geblesseerd uit en zijn vervanger was Douwe van der Schaaf. In de 55e minuut was er sprake van een goede aanval door Langweer. Pieter Marten Brinksma stuitte op de keeper van MKV. In de 62e minuut ging een speler van MKV over de knie bij Douwe van der Schaaf, wat een penalty oplevert met als gevolg de 0-5. Kevin Cox was kansloos. MKV breide in de 65e minuut de voorspring uit naar 0-6.

Interim trainer Folkwin Elsinga wisselde de resterende bankspelers, Laas Spanumburg voor Hein Veenstra en Michel Postma voor Pieter Marten Brinksma. Ook kwam in de 75e minuut Thomas de Jong in het veld voor Reinout Krikke. In het overige deel van de wedstrijd kon Langweer geen potten meer breken. De conclusie is dat MKV twee maatjes te groot was. Het was voor al de jonge spelers van Langweer de eerste keer dat ze op vierde klasse niveau speelden. Komend weekend speelt Langweer uit tegen ONB in Drachten.