FOTO’S / Onnodige nederlaag voetballers Langweer 1 tegen Aengwirden 1

VV Langweer tegen Aengwirden Foto Thewes Hoekstra

LANGWEER - VV Langweer speelde afgelopen weekend thuis tegen Aengwirden. wie waren er niet bij deze middag. De Langweerders konden het thuispubliek na negentig minuten echter niet blij maken.

De eerste aanval in de wedstrijd was van Langweer, waarop de keeper van Aengwirden redding bood. Even na de openingsaanval ontstond er wederom een aanval van Langweer. Jorn Postma wist de actie keurig af te ronden: 1 – 0. De regel die volgens Langweer schrijver Watte Visser elke keer terugkomt is kansen benutten. Dat gebeurde in het vervolg echter niet. In de 18e minuut schoot Pieter Bloemendaal in handen van de Aengwirden keeper. Meteen daarna volgde een schot van Marc de Groot dat naast ging. In de 20e minuut was er een goede actie van Thomas de Jong, de keeper tikte net naast.

Plaaggeest nummer 11
In de 23e minuut kwam Aengwirden uit een corner op 1 -2. ,,Dat zijn van die momenten die deze ploeg nog moet leren om te voorkomen’’, schrijft Visser. In het vervolg tot aan de theepauze konden beide ploegen de bal niet meer in de net krijgen. Na de rust bleef de verdediging van Langweer slecht. Een schot van afstand door Aengwirden en het was 1 – 3 in de 46e minuut. Meteen daarna was er een goede redding van Langweer doelman Jesse Bloemendaal op de inzet van nummer 11 van Aengwirden, die een plaag was voor Langweer.

Toch raak
In de 61e minuut een goede actie van Jorn Postma die strandde. Na wederom een goede redding van Jesse Bloemendaal op een schot van alweer de nummer 11 van Aengwirden. Daarop was er direct een tegenaanval van Langweer. Pieter Bloemendaal gaf met een goede actie geeft zijn mede spits Sander Drost een niet te missen kans. De supporters schrokken waarom Sander zo treuzelde, maar uiteindelijk was het toch raak: 2 – 3. In de 65e minuut liep een speler van Aengwirden zo door de verdediging van Langweer, gaf voor en de 2 - 4 stond op het bord.

In de 83e minuut was er een fantastische actie van Pieter Bloemendaal. Die vanuit de draai op doel schoot en daar een Noppert-achtige redding voor zijn ogen zach gebeuren. Visser: ,,Meer zat er niet in vanmiddag. Conclusie: over deze wedstrijd zal nog wel even nagepraat worden.’’ De volgende wedstrijd is over twee weken, FFS uit.