FOTO'S / Paardenman Frits de Jong geëerd met bospad

SINT NICOLAASGA - Op 2 november vorig jaar overleed Frits de Jong van Tjerkgaast op 77-jarige leeftijd. De Jong was een paardenman in hart en nieren.

Hij was een bekend gezicht in de wereld van het Friese paard. Hij was vele jaren actief als bestuurslid en daarna voorzitter bij rijvereniging “De Oorsprong”. Vanaf 1970 was De Jong actief binnen de Koninklijke Vereniging Het Friesch Paarden Stamboek (KPFS). In januari 2020 werd De Jong tijdens de hengstenkeuring in het WTC Expo benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

Afgelopen zondagmiddag viel hem postuum nog een eer te beurt. Door zijn vrouw Rinske werd in het bijzijn van onder andere hun kinderen het Frits de Jong paad onthult. Het bospad in de Vegelinbossen, dat veelvuldig voor de ruitersport wordt gebruikt, vormt de verbinding tussen Camping Blaauw en de kruising Langwarderdyk.

Voorafgaand aan het gedenkwaardige moment trok een stoet rijtuigen met de familie en andere belangstellenden van manege De Oorsprong naar het begin van het pad, aan de kant van Camping Blaauw, waar het naambord aan een boom is bevestigd.
Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda Groot Fryslân

Wees loyaal – aan onze vrienden