FOTO'S / Schoolkinderen dansen met wethouder Gardeniers 'Nationale Sportweek' open

JOURE - Op het terrein voor Swimfun werd vrijdagochtend de 'Nationale Sportweek' feestelijk gestart. De week vol sportieve activiteiten duurt tot en met 24 september.

Zo'n 250 basisschoolleerlingen van verschillende scholen kwamen in beweging. Dat gebeurde nadat wethouder Barbara Gardeniers met een druk op de knop 'skydancers' de lucht in liet gaan. Daarna was het tijd voor de warming up, die door de wethouder van sport op het podium volop werd meegedaan.

Toen de jeugd op meezingers voldoende warm was gedraaid, gingen de groepen uit elkaar. Op verschillende locaties gingen de sportievelingen deelnemen aan onder andere handbal, jumping fitness, paddel en beachvolleybal.

Waarom?
Over het waarom van de sportieve week zegt wethouder Gardeniers: "De 'Nationale Sportweek' heeft als doel om zoveel mogelijk jongeren en ouderen plezier te laten beleven aan sporten en bewegen. En dat is zo belangrijk. Sporten en bewegen is namelijk niet alleen goed voor je fysieke en mentale gezondheid, maar het is ook goed voor je verstandelijke ontwikkeling."

Het Sportbedrijf de Fryske Marren vult hierbij aan dat zij "iedereen ongeacht leeftijd, achtergrond en niveau willen inspireren en daarnaast sport toegankelijker willen maken voor mensen die normaal gesproken minder interesse hebben in sport."
Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda Groot Fryslân

Wees loyaal – aan onze vrienden