FOTO'S / Sfeervol kerstconcert 'Highlights of Christmas' in een lege kerk; 2100 kijkers

FRYSLÂN - Woensdagavond vond ‘Highlights of Christmas’, hét traditionele klassieke kerstconcert van De Fryske Marren, plaats. Een sfeervol nostalgisch muzikaal gebeuren in een door corona lege katholieke kerk in Joure. Om die reden werd het concert via livestream gratis uitgezonden. En dat werd veelvuldig gevolgd. Maar liefst 2100 kijkers genoten thuis en op andere locaties van wat hun geboden werd,

'Highlights of Christmas' bestond uit onder meer traditionele Engelse Christmas-songs, delen uit ‘Messiah’ van Händel en diverse andere passende melodieën en composities in een klassiek jasje. Ook waren er bijdragen in woord over de kersttijd.

De kerk was speciaal uitgelicht en ingericht om een gepaste en ‘warme’ kerstsfeer te creëren. Dit bijzondere initiatief, werd georganiseerd door de Stichting Noord Nederlands Kamerkoor en de Mattheus Parochie, werd uitgevoerd worden door het Martini Jongenskoor Sneek onder leiding van Gerard van Beijeren en het Nationaal Symfonisch Kamerorkest onder leiding van Jan Vermaning.

Het kerstconcert is terug te zien via https://vimeo.com/483043684/3657028fc2
Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda Groot Fryslân

Wees loyaal – aan onze vrienden