FOTO'S / Sloten voor tweede keer in teken van de barbecue

SLOTEN - Afgelopen weekend stond Sloten voor de tweede keer in het teken van de barbecue. Het Frisian Style BBQ evenement was voor het hele gezin, met livemuziek, lekker eten en diverse barbecuewedstrijden voor echte professionals. Op het festivalterrein net buiten het stadje was het gezellig druk. Het mooie weer en de heerlijke voorjaarstemperatuur droegen bij aan de prima BBQ sfeer.

De hoofdmoot van het barbecue-event waren de barbecuewedstrijden van de Stichting BBQ Wedstrijd Nederland (SBWN). Onder de noemer Frysian Freestyle namen professionals en amateurs het tegen elkaar op in de categorieën culinair, double steak, double ancillary en tailgate. De jurypunten telden daarbij mee in de ranking voor het Nederlands Kampioenschap Barbecue.

KidsQ en livemuziek
Naast grillstrijd tussen de beste BBQ-ers was er ook voor de rest van het gezin genoeg te doen. Voor de kleintjes was er een springkussen. De jeugd kon ook meedoen aan de KidsQ: een barbecuewedstrijd voor kinderen. Verder was er livemuziek van onder andere Hester Tadema, Henri Groenewold en Mario Kramer.

Op het terrein stonden verschillende foodtrucks opgesteld, evenals diverse kramen met onder meer BBQ artikelen, wijnen, bieren, woonaccessoires en planten.

 
 Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda Groot Fryslân

Wees loyaal – aan onze vrienden