FOTO'S / Uniek bodempje leggen bij Swimfun Joure

JOURE - Een kleine 90 gasten kwamen maandagochtend vroeg een uniek bodempje leggen in Swimfun Joure. Niet ver voordat de eerste deelnemers aan de speciale ontbijtsessie zich rond de klok van kwart over zeven in de ochtend bij de ingang melden stond het zwembad nog vol water. In de nacht van zondag op maandag ging de stop uit het bad en verdween zo'n 1.200000 liter water.

Nadat het subtropische zwembad zo goed als leeg was werd de bodem door medewerkers omgeturnd in een ontbijtrestaurant voor slechts een uur. De ruimte werd ingericht met stoelen en gezellig gedekte tafels. Tegen de muur werd een buffet klaargezet. Alles erop en eraan, van croissants en broodjes tot diverse soorten beleg, yoghurt, sapjes, koffie en thee.

Rode loper
Nadat de gasten samen met mascotte Sara over de rode loper aan tafel waren gegaan en Lieke Lubbers namens de organisatie iedereen had verwelkomt werd het buffet geopend. Al het lekkers viel prima in de smaak bij de gasten die zich voor het 'bodempje leggen' hadden aangemeld. Ouders met kinderen, die nog net voor schooltijd gezellig samen kwamen ontbijten, maar ook mensen die normaal gesproken in de ochtend baantjes komen zwemmen en omwonenden die waren uitgenodigd.

Onderhoud
In het uur dat de ontbijtsessie duurde was het gezellig en werd er heerlijk gegeten. Een prima start voor de dag, waarna om half negen de bouwvakkers meteen de zwembadvloer overnamen om te starten met een groot aantal onderhoudswerkzaamheden. ''Er wordt voegwerk vernieuwd en essentiële onderdelen van de machinekamer onderhanden genomen'', vertelt Sierd van der Goot van Swimfun. Ook zal er worden schoongemaakt, de trap van de oude glijbaan wordt opnieuw geverfd en de buizen voor de luchtverversing worden vernieuwd. Daarnaast worden de kruidenbaden en stoomcabines, die al meer dan een jaar niet werken door gebrek aan onderdelen, zullen worden gerepareerd.

Friese tekst
De werkzaamheden zullen drie weken in beslag gaan nemen. Daarna gaat Swimfun op 30 september weer open voor het publiek. Voorafgaand aan de komst van de bezoekers zal er een Friese tekst op de zwembadbodem worden onthuld, waarvoor een prijsvraag uitgeschreven was.
Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda Groot Fryslân

Wees loyaal – aan onze vrienden