FOTO'S / Volop strijd tijdens Stratenloop Balk 2023

BALK - Dinsdagavond om 6 uur was in het kader van de Feestweek de start van de Stratenloop voor kinderen in Balk. In meerdere categorieën, van tot en met 3 jaar en 12 jaar. Speciale klasse voor jongens en meisjes. Niet alleen de Balkster jeugd verscheen aan de start maar ook uit de omringende dorpen waren kinderen die, al of niet met hun sportclub zich hadden opgegeven voor de stratenloop.

Deze stratenloop is al jaren een traditie. Jaren terug waren de volwassen ook van de partij maar de laatste jaren is het voorbehouden aan de kinderen tot en met 12 jaar. Op het scherpst van de snede werd er gestreden. Hier en daar bij de kleinsten hielpen vaders en moeders mee. Voor een driejarige is één rondje al een enorm eind. De oudsten renden het rondje vier keer.

Altijd prijs
Voor iedereen was er een vaantje en een ijsje. Voor de nummers één twee en drie ook nog een medaille. Ondanks de dreigende wolken bleef het nagenoeg droog. Om acht uur was de wedstrijd ten einde en konden de kinderen moe maar hopelijk voldaan naar huis. De EHBO had het rustig, een paar valpartijen waar schrammen op werden gelopen op de behoorlijk harde klinkers was gelukkig het enige.

Tekst en foto's Folkert Folkertsma.    Klik HIER voor alle foto's.
Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda Groot Fryslân

Wees loyaal – aan onze vrienden