FOTO'S / Volop zomer, een bonte stoet praalwagens trekt door Sint Nyk

SINT NICOLAASGA - De thermometer gaf 30 graden aan, er stond gelukkig een koeltje, de zon stond hoog aan de hemel. Volop zomer, ook in Sint Nicolaasga. Menig bezoeker, ze kwamen vanochtend met velen naar het dorp, zochten verkoeling in de schaduw en er werd gretig gebruik gemaakt van de watertappunten. Onderwijl genoot men van al het moois dat hun tijdens de 71e editie van de Allegorische Optocht werd geboden.

Maar liefst dertien grote praalwagens, met de meest verschillende prachtige creaties, trokken door het centrum. Daarnaast vulden tien mooie kleine wagens en lopende groepen de optocht aan.

Van de werkplaats van de Kerstman compleet met slee, rendieren en sneeuw, via een enerverende paardenrace op brommers en het brengen van de juiste tijd in de wereld, ging het naar onder andere naar een kijkje bij de muizen in de Sint Nykster huizen, het zagen van een achtkante bovenkruier en de bruisende stad Amsterdam.

Bij de kleinere creaties genoot het publiek onder andere van de spelersbus van sc Heerenveen, de snode plannen van de Zware Jongens en de heksen die last hebben van de hik.

Vanavond is de dan sfeervol verlichte Allegorische Optocht nogmaals te bewonderen. Om half negen komt het geheel, begeleid door topkorpsen als Advendo Sneek, in beweging. Voorafgaand worden de publieksprijzen uitgedeeld. Morgenavond maakt de jury haar oordeel bekend.

Klik voor alle foto's HIER
Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda Groot Fryslân

Wees loyaal – aan onze vrienden