Friese dansgroep Afraw Nation te zien bij Hollands Got Talent

FRYSLAN - Het is tijd om de dansschoenen aan te trekken en de popcorn klaar te maken, want een van de meest sensationele Afro-dansgroepen uit het noorden van Nederland, Afraw Nation, zal binnenkort stralen in het schijnwerpers van Holland's Got Talent op RTL4!

Afraw Nation, onderdeel van Dans en Theaterschool Eijer Producties in Gorredijk, laat zien dat hun talent geen grenzen kent. Op 15 september 2023 om 20:00 uur zal de derde aflevering van dit veelgeprezen televisieprogramma de energieke en krachtige optredens van Afraw Nation in de schijnwerpers zetten. Maar er is één kleine twist - de spanning blijft hoog, want pas na de uitzending zullen we te weten komen of Afraw Nation door zal gaan naar de volgende ronde. Een geheim dat ze tot dan zorgvuldig bewaren!

Met deze kans willen de getalenteerde dansers van Afraw Nation hun diepe waardering uitspreken voor alle steun en aanmoedigingen die ze hebben ontvangen van vrienden, familie en fans. "We hopen dat jullie genieten van onze optredens op het grote podium van Holland's Got Talent, want we zijn vastbesloten om er een onvergetelijke ervaring van te maken."

Afraw Nation, opgericht in 2016 door Jenny Bhasin, heeft een missie: "Afrodance to di world." Ze begonnen met het verspreiden van Afro-dance in het noorden van Nederland en brachten dansers van alle leeftijden en niveaus samen. Toen de stijl nog vrijwel onbekend was voor velen, werkten ze hard om het zich eigen te maken. Maar voor Afraw Nation is dansen meer dan alleen beweging; het is een manier om hun gevoel van vrijheid en eenheid uit te drukken. Ze staan niet zomaar voor een dansteam, ze staan voor een cultuur en een gepassioneerde familie.

Met twee opeenvolgende titels als Nederlands kampioen en Noord Nederlands Kampioen, kijken ze nu vooruit naar het bereiken van een breder publiek dat hun liefde en passie voor Afro kan ervaren en zien. Ze zijn van plan dit te doen door dansworkshops aan te bieden voor liefhebbers en opwindende optredens te geven om een feestelijke sfeer te creëren. Bovendien hebben ze hun zinnen gezet op deelname aan grotere wedstrijden in de komende jaren.

Afraw Nation traint op hoog niveau Afro-dance en komt wekelijks samen in Sneek onder leiding van Jenny Bhasin om zowel hun mixen als hun technieken te perfectioneren. Het team bestaat momenteel uit 14 getalenteerde dansers variërend in leeftijd van 13 tot 33 jaar.

Maar dat is niet alles! Als je Afraw Nation en andere getalenteerde groepen van Eijer Producties in het echt wilt zien schitteren, dan heb je geluk. Op 23 september 2023 kun je Afraw Nation bewonderen tijdens het Amateurkunstfestival in Drachten. Het festival belooft een waar spektakel te worden, met optredens van andere indrukwekkende groepen zoals de Modernde Dansgroep Unlimited, meervoudig Nederlands kampioenen, en het DZT talententeam junior, met hun boeiende voorstelling 'Je Moeder'.
Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda Groot Fryslân

Wees loyaal – aan onze vrienden