Frysk Kampioenskip Ielrikjen trekt veel publiek

TJALLEBERD - Zaterdag organiseerde  ‘Stichting Frysk Kampioenskip Ielrikjen’ voor de 28ste keer het officiële Friese Kampioenschap Palingroken aan de Kluft in Tjalleberd.

Vanaf 11.00 uur gingen ongeveer 50 deelnemers streden om de felbegeerde wisselbokaal ‘De Skiere Iel’. Tijdens de wedstrijd was er voor het publiek voldoende gelegenheid om met eigen ogen te zien hoe het roken in zijn werk gaat en kon men vanzelfsprekend vers gerookte paling gekocht worden bij een roker naar keuze. Er kwam ondanks de buien veel publiek naar de Kluft. 

Ook dit jaar Was er weer een muzikale omlijsting op het terrein door een shantykoor , gratis schminken voor de kinderen en in de ruime feesttent is een hapje en een drankje verkrijgbaar van waaruit het complete deelnemersveld te overzien is.

Voor de wedstrijdrokers lagen er naast de fraaie wisselbokaal ook aantrekkelijke geldprijzen voor de beste rokers klaar. Tevens is er een eervolle vermelding voor de beste roker uit de Streek.

Uiterlijk om 15.00 uur moesten de wedstrijdrokers hun geselecteerde wedstijdpaling aanbieden waarna ze door een vakkundige jury beoordeeld zijn op de onderdelen: Kleur, Opensnijding, Reinheid, Gaarheid en Smaak.

Rond 18.00 uur starten de officiële handelingen en worden de verschillende prijswinners bekend gemaakt. Met als hoogtepunten de winnaar van de wedstrijd die zich daarna voor een jaar de beste roker van Friesland mag noemen.
Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda Groot Fryslân

Wees loyaal – aan onze vrienden