Fryske Fyts Famkes halen kleine 4000 euro binnen voor spierfonds

SNEEK- Met 13 vrouwen en 1 man vertrokken de Fryske Fyts Famkes zaterdagochtend vanuit Sneek om een route te fietsen voor de ziekte Duchenne. Janneke, één van de Fyts Famkes, had het idee om deze tocht te fietsen ter nagedachtenis aan haar broer die 2 jaar geleden overleden is aan deze spierziekte. Voor haar broer werd er een mooie route door Fryslân in de vorm van een hart uitgestippeld.  Zie hieronder een verslag van een van de ‘Fryske Fyts Famkes’.

 

 

 

 

“Een fantastische en gezellige tocht. Onderweg de ene belevenis na de ander. Leest u maar even wat wij onderweg meemaakten.

-Volgauto's volgeladen met gesponsord voedsel van Haico Bouma (Schaatsen en Skeelers), waar we meer calorieën zouden binnenhalen dan verliezen.  

-Een pontje voor max. 7 personen betreden met z’n 14en en aangezien wij wielrenners zijn, hadden we het zwaar om het wiel draaiende te houden. Enkele boten en een kano moesten geduldig wachten met oversteken.  

-Een spugende / boze tegenligger. Die werkelijk expres recht op onze groep af kwam fietsen. 

-Het verschil tussen links en rechts niet meer weten. Onze hart route heeft af en toe een kleine afwijking bij sommigen.

-Speciaal ontworpen Duchenne oranjekoek stukjes. 

-Een lekke band, tsja en wij zijn vrouwen, dus waren we gauw een klein halfuur verder.... 

-Wat ruik ik hier toch riep één van de Famkes, ja hoor... poep onder de fietsschoen. En dat is heerlijk peuteren bij die schoenplaatjes. 

-Een kapot achter derailleur, als een boer met kiespijn de laatste 40 km op het zwaarste verzet moeten fietsen. Om na 120 kilometer terecht en tevreden met z'n allen een hapje en drankje te halen bij de Koperen Kees in Sneek. 

Al met al, een fantastische dag met een gouden randje! En, al bijna €4000,- voor het goede doel binnen gehaald, daar hebben we het voor gedaan!”

Foto’s: Door Henk Hoekstra en Ron van Hal (www.ronvanhalfotografie.nl). 

 
Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda Groot Fryslân

Wees loyaal – aan onze vrienden