Geen Merkekaatsen Sint Nicolaasga, 29 augustus wel terug naar de Oorsprong

Foto Gewoan Dwaan - Douwe Bijlsma

SINT NICOLAASGA - Na het aflossen van de Sint Nykster Merke, is er ook geen Merkekaatsen. Kaatsvereniging “de Oorsprong” heeft maandag besloten de jaarlijkse partij op de zaterdag van de Merke niet door te laten gaan.

,,De reden is uiteraard de coronacrisis en de onmogelijkheid de veiligheid van deelnemers en bezoekers te garanderen'', meldt de vereniging.

Ledenpartij 29 augustus
Om de kaatsers van de club enigszins tegemoet te komen wordt er echter op zaterdag 29 augustus wel gekaatst tijdens een ledenwedstrijd. ,,Deze onderlinge wedstrijd wordt gehouden bij hotel de Oorsprong op Huisterheide. Door de ligging hiervan kunnen de coronamaatregelen beter worden gehandhaafd. Bezoekers op het terras, spelers met voldoende ruimte op het veld.'' De wedstrijd begint om 12 uur en telt vier parturen die elkaar in een poulesysteem de prijzen bestrijden.

Terug naar de Oorsprong
Voor kaatsclub 'de Oorsprong is het een weerzien met het veld waaraan het zijn naam dankt. Vele jaren geleden was het terrein letterlijk de oorsprong van de huidige kaatsclub. Toen werd het materiaal in het PEB huisje op het terrein opgeslagen, bij wedstrijden stond een melkbus met water of ranja aan de kant.


Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda Groot Fryslân

Wees loyaal – aan onze vrienden