Gemeente houdt donderdag inloopbijeenkomst flexwonen A7-zone in Joure

Inloopbijeenkomst haalbaarheidsonderzoek flexwoningen A7-zone bij Joure Foto Gewoan Dwaan - Douwe Bijlsma

JOURE - De Fryske Marren houdt donderdag aanstaande een inloopbijeenkomst over de mogelijke bouw van flexwoningen in de A7-zone bij Joure. Dit gebeurt in het kader van de opdracht vanuit politiek Den Haag om aan de slag te gaan met de dringende woonopgave. De gemeenteraad heeft daarom in januari van dit jaar besloten om een breed onderzoek te starten naar flexwonen.

In eerste instantie gaat het om een haalbaarheidsonderzoek naar de mogelijkheid van de A7-zone in Joure. ,,Bij het onderzoeken van de haalbaarheid is het van groot belang dat duidelijk is wat bij de wijkbewoners de wensen, suggesties en grootste zorgen zijn als er flexwoningen in de A7-zone zouden komen'', aldus de gemeente. Om dat in kaart te brengen wordt er donderdag 20 een inloopbijeenkomst gehoudenm tussen 17.00 en 20.00 uur in It Toanhûs aan de Koningin Julianalaan 3 in Joure.

,,Er ligt nog geen plan''
De Fryske Marren geeft aan dat om een onderzoek gaat en dat er nog geen plan ligt voor het gebied van de voormalige snelweg A7. DFM: ,,Bij de A7-zone is een snelle start van het haalbaarheidsonderzoek mogelijk. Om inzicht te krijgen in de kansen en risico’s onderzoeken we eerst de A7-zone in Joure. Bewoners van de wijk Zuiderveld hebben hiervoor een uitnodiging.'' gekregen. Door middel van het reactieformulier kunnen bewoners en/of andere belanghebbenden ideeën/suggesties, wensen en zorgen aan ons doorgeven.

Lees ook www.grootdefryskemarren.nl/grootdefryskemarren/politiek/breed-onderzoek-flexwoningen-de-fryske-marren-omwonenden-a7-zone-maken-bezwaar
Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda Groot Fryslân

Wees loyaal – aan onze vrienden