Golfers brengen bijna 38.000 euro bijeen voor Foppe Fonds

Foppe de Haan golfde zelf ook mee op 'zijn' Foppe open

LEGEMEER - Voor de negende keer werd dinsdag de Foppe Open gespeeld op de golfbaan van Legemeer. Volgens de organisatie net als de voorgaande edities weer een geweldige dag. De golfers brachten € 37.700,- bijeen voor het Foppe Fonds.

Het Foppe Open is het grote golf- en fundraising evenement waarbij zoveel mogelijk geld wordt opgehaald voor het Foppe Fonds, het fonds van Foppe de Haan dat zich inzet voor kinderen voor wie sporten niet vanzelfsprekend is. Vanuit het hele land reisden de deelnemers af naar BurgGolf Sint Nyk om geld in te zamelen voor het goede doel. Ook golfde Foppe de Haan zelf fanatiek mee.

13-jarige verslaan
Naast de reguliere golfwedstrijd waren er in de baan diverse uitdagende golfchallenges zoals de ‘goal in one’ en ‘beery’ die extra geld in het laatje brachten voor het Foppe Fonds. Een extra challenge in de wedstrijd dit jaar was 'Beat the Pro Tycho', waarbij men trachtte het 13-jarig golftalent Tycho Kuiper te verslaan.

Bijdrage maatschappij
Gedurende de wedstrijd én na afloop heerste er een prima en informele sfeer. Een mooie mix van oud gedienden en nieuwe deelnemers, die niet alleen hun hobby uitoefenen, maar tegelijkertijd ook een waardevolle bijdrage leveren aan de sport en maatschappij. Na afloop van de wedstrijd werd er nog gezellig geborreld en werden de prijswinnaars in het zonnetje gezet. Team The Links Valley ging er vandoor met de dagwinst.
Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda Groot Fryslân

Wees loyaal – aan onze vrienden