Groot terras 'Harbourside Langweer' opent vrijdag

LANGWEER - In de Oude Haven van Langweer is vanaf vrijdagmiddag 26 juni een groot terras op de Stevenshoek ingericht, onder de naam ‘Harbourside Langweer’. Een lang gekoesterde wens gaat hiermee in vervulling.

Het ontbreken van een terras aan het water in Langweer is al jaren een gemis voor de vele toeristen die het pittoreske watersportdorp elke zomer aandoen. Een initiatief van een zevental ondernemers werd door de Gemeente De Fryske Marren gehonoreerd. De samenwerking bestaat uit Bakkerij Langweer, Café De Drie Zwaantjes, Restaurant Noflik, Café Wapen van Langweer, Café De Tapperij, Restaurant Anders en Waal Friesland Catering.

Melden bij de entree
Het terras zal geheel volgens de geldende coronaregels worden ingericht en van alle benodigdheden worden voorzien. Zo is er een vaste looproute en worden de tafels door een natuurlijke barrière van elkaar gescheiden. Ook toiletvoorzieningen zijn aanwezig. Bezoekers dienen zich te melden bij de entree voor een plaats op het terras
 
De 'Harbourside Langweer' biedt plaats aan rond de honderd gasten en zal een gezellige uitstraling krijgen. Er is een uitgebreide drankenkaart en de mogelijkheid om een kleinigheid te eten.

 De horecaondernemers zijn zeer enthousiast over de mogelijkheid die de gemeente De Fryske Marren hen biedt in de toch zeer lastige coronatijden. De 'Harbourside Langweer' is komend weekend geopend en daarna vanaf vrijdag 3 juli dagelijks van 10.30 tot 21.30 uur.Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda Groot Fryslân

Wees loyaal – aan onze vrienden