Handgels slecht uit de test; Hof van de Koning heeft oplossing

HEERENVEEN - Een kwart van alle desinfecterende handgels werkt onvoldoende, stelt het Algemeen Dagblad na een steekproef. Horecaondernemer Christel Koning is daar verbaasd over: “De horeca mag weer open, maar staat voor een grote uitdaging om de veiligheid van medewerkers en gasten te waarborgen.

Goede handhygiëne is noodzakelijk, omdat besmetting vaak door handcontact wordt veroorzaakt.” Blij is Christel Koning dat bij restaurant Hof van de Koning in Heerenveen sinds 1 juni een mobiele SmartWash staat: een echte kraan waar bezoekers hun handen kunnen wassen met zeep. Duurzamer en gegarandeerd effectiever dan de vaak minder werkzame handgels. 
 
Wastafel bepaalt hoeveelheid water en zeep Bezoekers kunnen bij Hof van de Koning hun handen bij de in- en uitgang wassen met behulp van de mobiele wastafel, geleverd door CWS. Christel Koning, eigenaar Hof van de Koning: “Deze wastafel heeft geen wateraansluiting en stroomvoorziening nodig. Dat is ontzettend handig, want zo kunnen we de wastafel gemakkelijk verplaatsen naar een ander deel van ons restaurant.” Bijzonder aan de wastafel is dat iedere wasbeurt minimaal 20 seconden duurt en de kraan automatisch voor de juiste hoeveelheid zeep zorgt. Hof van de Koning kiest bewust voor zeep, want het is duurzamer en effectiever dan de vaak minder werkzame handgels. Christel Koning: “We besparen water doordat de effectieve kraan exact de juiste hoeveelheid water levert, maar we besparen ook op kosten. De desinfecterende handgel hoeven we namelijk niet steeds aan te schaffen.”
 
Verspreiding coronavirus stoppen Hof van de Koning merkt dat mensen vanwege het coronavirus soms nog terughoudend zijn om weer een terras te bezoeken of een avondje uit eten te gaan. Christel Koning: “Dat begrijpen wij ontzettend goed. Alleen samen zorgen we dat het coronavirus zich niet verder verspreidt. Wij nemen graag onze verantwoordelijkheid en door onze handen ineen te slaan met CWS, kunnen we onze gasten veilig en gastvrij ontvangen. Zo kunnen onze gasten zorgeloos genieten van hun avondje uit of een lunch of borrel op het terras.” 
 
Veilig genieten met maatregelen  Naast de mogelijkheid om je handen te wassen zit je bij Hof van de Koning gegarandeerd goed. Er is voldoende ruimte, zowel binnen en buiten, waardoor iedereen een tafel kan kiezen op voldoende
afstand van elkaar. Uiteraard worden hier ook de verdere RIVM richtlijnen gehanteerd zodat men plezierig en veilig kan genieten! Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda Groot Fryslân

Wees loyaal – aan onze vrienden