Harry de Jong met muzikaal college over poplegendes in Posthuis Theater

HEERENVEEN – In het Posthuis Theater in Heerenveen is donderdagavond 30 september om 20:15 uur een (pop)muzikaal theatercollege mee te maken van Harry de Jong.

Popjournalist Harry de Jong (1952), zelf ook woonachtig in Heerenveen, trakteert het publiek in dit college op een avondje onversneden popgeschiedenis, bijgestaan door radio dj Willem de Vries en met muziek van singer-songwriter Ivo Poelsma en Elvira van Poelgeest (bass) die songs spelen die horen bij de verhalen van Harry de Jong.

Harry de Jong mediteerde in Berlijn met Donovan, rookte in Texas een jointje met Willie Nelson, betrapte in Los Angeles John Lee Hooker met drie vriendinnen, zat in Londen op de stoel waarop Mick Jagger net wilde plaatsnemen, hing dronken in de heg na een middagje doorzakken bij Ron Wood thuis, en noteerde van Stones-drummer Charlie Watts (1941-2021) de woorden: “De Rolling Stones zijn geweldig, maar ik niet. Ik ben een einzelgänger. Ik kan me prima vermaken zonder mensen om me heen. En als ik mijn leven over mocht doen, zou ik niet meer in de Rolling Stones willen spelen, maar in de band van Charlie Parker." Harry de Jong kreeg van Hamburg tot Parijs privé optredens van Joe Cocker, Joni Mitchell en vele anderen en was ook de laatste Europese journalist die uitgebreid met Johnny Cash sprak, vlak voor diens dood.

In het Posthuis Theater vertelt Harry unieke verhalen naar aanleiding van zijn pas verschenen boek ‘De Duivel ligt altijd op de loer’. Secondant Willemde Vries was destijds werkzaam bij de Vara/3FM en is ook bekend van Omrop Fryslân radio. De avond wordt compleet gemaakt met Ivo Poelsma en Elvira van Poelgeest. Al een aantal decennia is Ivo Poelsma frontman van de roemruchte en verreweg de oudste Rockabilly band van Noord-Nederland, de Lucky Daltons. Een paar jaar terug speelde hij de hoofdrol in het zeer succesvolle muzikale theaterstuk “Walk the Line”, over het leven en de muziek van Johnny Cash.