Hennie Boschma neemt na 15 jaar afscheid als secretaris Humanitas Zuidwest Friesland

Hennie Boschma samen met haar man Age
Foto: Anna Tjalsma

SNEEK - Hennie Boschma zet na 15 jaar een punt achter haar functie als secretaris Humanitas Zuidwest Friesland. Al die jaren heeft Hennie zich met heel veel toewijding en plezier ingezet voor deze vereniging die mensen helpt die tijdelijk steun nodig hebben. In die periode is er veel veranderd op het gebied van professionaliteit en (digitale) communicatie, maar Hennie liet zich hierdoor niet afschrikken. 

Veranderingen werden omarmd, nieuwe ontwikkelingen maakte ze zich eigen en daarna probeerde ze deze zo goed mogelijk over te dragen op de vrijwilligers. Als secretaris was ze de spil van de vereniging, zorgde ze ervoor dat hulpvragen op de juiste plek terechtkwamen en konden vrijwilligers altijd met vragen bij haar terecht. 

Na 15 jaar trouwe dienst werd het tijd om het stokje over te dragen, zodat ze onder andere meer tijd heeft om samen met haar man Age door te brengen. Humanitas helemaal loslaten doet Hennie nog niet. De komende tijd zal ze zich nog inzetten voor sponsorwerving voor de diverse projecten van Humanitas Zuidwest Friesland.


Humanitas is een landelijke vrijwilligersorganisatie die mensen helpt die tijdelijk steun nodig hebben en op eigen kracht iets willen veranderen aan hun situatie. Humanitas Zuidwest Friesland is één van de 80 Humanitas-afdelingen die mensen helpen op het gebied van eenzaamheid, detentie, verlies, opvoeden, opgroeien en thuisadministratie.