Herman den Blijker even terug in Joure

In bedrijf

JOURE - Een maand geleden opende Herman den Blijker het compleet vernieuwde Hotel Anne-Klare in Joure. De bekende TV-chef deed dat in het kader van zijn nieuwe SBS6 televisieprogramma ‘Crisis in de tent’. 

In het programma worden horecaondernemers geholpen die door de coronacrisis hard getroffen zijn. Afgelopen week waren hij en zakenvrouw Annemarie van Gaal even terug bij het hotel aan het Zijl om de puntjes op de spreekwoordelijke i te zetten.

De Blijker testte het bij de opening gepresenteerde nieuwe hippe menu. Op de kaart staan onder andere verschillende milkshakes en speciale tosti’s, zoals een versie met stroop, kiwi en kaas. Van Gaal ging nog een keer met eigenaren Anne-Klare en Ardi Anker door de cijfers om het financiële plaatje te optimaliseren.

Met de opening van het hotel werd begin juli ook het terras over het water in gebruik genomen. De 55 zitplaatsen worden gedeeld met het tegenover het hotel gelegen restaurant Het Tolhuis. Daarvoor wordt een gezamenlijke boekhouding gevoerd. Het terras was de oplossing waar Herman den Blijker mee kwam, nadat bleek dat een eerder idee van een ponton bij de Tolhuisbrug strandde.

‘Crisis in de tent’, waarin  wordt uitgezonden vanaf 25 augustus.