Hotel chique wonen doe je zo!

INGEZONDEN - Ben jij dol op de sfeer van hotelkamers? En zou je de hotel-look graag in huis willen hebben? Dat kan! 

Met de hotel chique woonstijl. In dit artikel leggen we je uit hoe je deze populaire stijl in huis haalt!

1. Kies voor luxe materialen

Het allerbelangrijkste aspect van de hotel chique woonstijl is de luxe uitstraling. De truc zit ‘m in de materialen. Uiterst chique materialen zijn marmer, graniet en glas. Ook velours mag absoluut niet ontbreken in een hotel chique interieur. Fluwelen overgordijnen of vouwgordijnen bijvoorbeeld. Vind je gordijnen te truttig? Dan is het duo plisségordijn een mooie tussenoplossing. De symmetrische gevouwen stof oogt chique en modern tegelijk. Het velours kan je dan laten terugkomen in meubilair. Een fluwelen poef bijvoorbeeld.

2. Lef hebben!

De look and feel van hotels is vaak ‘anders dan anders’. Dit is ook de reden dat deze stijl je bijblijft. Om deze woonstijl in huis te halen heb je dus een beetje lef nodig. Een beetje fout mag! Marmer, goud én velours? Geen probleem. Deze gedurfde combinatie zorgt juist voor een geweldig statement.

3. Een donker vol kleurenpalet

Hoe zorg je dat al die pronkstukken geen rommeltje vormen? Door een ‘kloppend’ kleurenpalet te kiezen. Kleur mag zeker, maar vermijd felle tinten. Kies in plaats daarvan juist voor een donker en vol kleurenpalet. Voorbeelden zijn donkerblauw, aubergine en okergeel. Deze verschillende kleuren kunnen prima met elkaar gecombineerd worden. Zolang de ondertoon maar warm is. Liever een iets rustiger geheel? Kies dan voor ton-sur-ton. Bordeauxrood en aubergine bijvorbeeld.

4. Mix klassiek met modern

Een goede omschrijving van de hotel chique woonstijl is een combinatie van klassiek en modern. Een typisch klassieke element is bijvoorbeeld het eerder genoemde fluwelen gordijn. Ook sierlijsten op de muur en het plafond zijn een goed voorbeeld. Het moderne zit ‘m juist in ronde en geometrische vormen. Een ronde salontafel of geometrische vaas bijvoorbeeld.

Geschreven in opdracht van Solano Wonen.