Iepenloft Jou My Wjukken Jobbegea uitgesteld naar 2022

Foto: Gewoan Dwaan/Douwe Bijlsma

JUBBEGA - De Krytcirkel, het Iepenloft van Jobbegea van 2018  ging over wikken en wegen. Wel of niet.

Dat was voor het bestuur van Ferdivedaasje het afgelopen jaar ook het script. Corona speelt een grote rol in ons eigen leven, Mienskip en daarbuiten.

Afgelopen jaar was het voor het bestuur van Ferdivedaasje de ene keer we gaan er voor en dan weer een nieuwe tegenvaller dat het niet kan.

Op de eerste plek staat de gezondheid van iedereen die mee werkt aan het Iepenloft voorop. Daarnaast zijn er de zorgen voor het financiële deel, niet onbelangrijk, de organisatie is tenslotte ook afhankelijk van het aantal toeschouwers en sponsors.

Alles staat in de startblokken, het ontwerp decor is klaar, de teksten zijn klaar,  de regie staat klaar, de spelers hebben er zin in, de bouwploeg kan ingeschakeld worden en steeds moesten men dit jaar het besluit van GO weer uitstellen. Het Sjongfolk wil heel graag maar er mag nog steeds niet gezongen worden.

,,Ondertussen vliegen ons  de meningen over corona om de oren. Het bestuur luistert naar het gezonde verstand en naar de regels die ook vanuit de gemeente het mogelijk moeten maken om het Iepenloft te gaan doen. Het bestuur heeft goed gekeken naar een coronaproof Iepenloft, minder toeschouwers en meer voorstellingen etceteraetc. Om door te gaan moeten alle seinen op groen staan en dat is tot nu toe nog steeds niet het geval. Zeker niet gezien de tweede golf en de te verwachten derde golf van corona in januari na de feestdagen. In onze overwegingen hebben we ook meegenomen of er wel publiek op de tribunes wil gaan zitten, pakes en beppes, ouders en families met of zonder kinderen. Wij denken dat veel dit niet zullen doen/willen om anderen en zichzelf niet in gevaar te brengen of in ieder geval risico te lopen. Dit geldt ook voor alle medewerkers van het Iepenloft. Volle tribunes zijn voor de spelers van groot belang maar ook voor het financiële deel van ons Iepenloft (we zeggen het maar eerlijk). Daarom heeft het bestuur besloten (met een zwaar gemoed) om ook het volgend jaar geen Iepenloft te organiseren en alles verder uit te stellen naar 2022. Dat wordt dan een geweldig jaar met in het voorjaar het Iepenloft en in het najaar de Expansiefeesten (althans zo staat het in de agenda van de Expansie). Nogmaals tot onze grote spijt zien wij geen mogelijkheid om een mooi, goed, en gezond Iepenloft in 2021 te organiseren. Wij hopen hiervoor op jullie begrip en van onze kant hebben wij begrip voor (weer) deze teleurstelling in een tijd waar we de positieve gedachte hard nodig hebben met z’n allen" laat Ferdivedaasje lid ge Hartsuiker weten. 
Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda Groot Fryslân

Wees loyaal – aan onze vrienden