IJshockeyclubs trekken stekker uit seizoen

HEERENVEEN - In een overleg met de vier andere Nederlandse ijshockeyclubs heeft UNIS Flyers besloten de stekker uit de competitie te trekken. 

Het betekent dat er geen BeNe League is, maar ook geen NK en bekercompetitie. Omdat de BeNe League onder topsport valt, waren trainingen en wedstrijden nog wel toegestaan. Maar met de protocollen die gelden is het niet realistisch. De financiële en organisatorische risico's zijn simpelweg te groot.

Volgens de ijshockeyclubs zijn de eisen van het protocol niet realistisch. Een fatsoenlijke competitie kan er niet mee gespeeld worden. Zo is één van de eisen dat de selectie, jury en de begeleiding van de clubs twee keer per week getest worden op het coronavirus. Dat kost veel geld. Bovendien zijn toeschouwers niet toegestaan, waardoor er geen opbrengsten uit kaartverkoop binnen zou komen, en zou het sponsorgeld ook lager komen te liggen.

Zou er wel een competitie van start zijn gegaan, dan was er maar een beperkte tijd beschikbaar geweest. Te weinig voor een competitie, want de ijsbanen gaan uiterlijk eind maart 2021 weer dicht. Daarnaast is er ook altijd de kans dat er spelers besmet raken, wat ook gevolgen kan hebben voor het speelschema.
Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda Groot Fryslân

Wees loyaal – aan onze vrienden