Jeugdig Langweer 1 pakt eerste overwinning thuis tegen Blauwhuis 1

Langweer tegen Blauwhuis Foto Thewes Hoekstra

LANGWEER - Na een mislukte start op Terschelling tegen A.V.V kwam Langweer afgelopen weekend onder leiding van de nieuwe trainer coach Germ Huitema tegen Blauwhuis beter voor de dag.

In het doel stond de 17-jarige Jesse Bloemendaal, de 18–jarige Rimmer Bles, de 19-jarige Pieter Bloemendaal, Davey Hendriks van 18 jaar, aangevuld met de 22-jarige Ferdy Feenstra en de 22-jarige Thomas de Jong zorgden voor een jong Langweer. Rik de Jong was met zijn 24 jaar al een ervaren kracht in de achterhoede. Alleen aanvoerder René Feenstra, Folkwin Elsinga en Marc de Groot behoorden als dertigers tot de ‘oude garde’.

Het publiek, dat in redelijke getale langs de lijn stond, zag in de zesde minuut het eerste Langweerder schot door Thomas de Jong op doel. Ook Blauwhuis kwam aan de bal. In de negende minuut kreeg de uitploeg maar liefst drie corners op rij. Echter zonder positief resultaat. Langweer scoorde in de veertiende minuut. René Feenstra eiste de bal op en maakte de 1-0. Ook de ruststand, al waren er nog verschillende kansen voor beide partijden en tweemaal geel voor Langweer, Michiel Postma en Davey Hendriks. Over die laatste schrijft Watte Visser van de club: ,,Wat een voetballer, de motor op het middenveld. Onvermoeibaar maakte hij zijn acties, één van de uitblinkers van de middag.’’

Keurige afronding
Na de pauze kwam Dennis van der Heide in het veld voor Rimmer Bles. In de 53e minuut werd Ferdy Feenstra omver gekegeld, de daaropvolgende vrije trap ging helaas over. Jan Bauke Faber kwam in het veld voor Marc de Groot en Laas Spannenburg verving Folkwin Elsinga. In de 56e minuut was er een goede pass op Dennis van der Heide. Die kwam in botsing met de keeper van Blauwhuis, waarna Marc de Groot met een lob de rebound keurig afrondde en de 2–0 maakte. Nadat Davey Hendriks in de 84e minuut nog een vrije trap zag smoren in de Blauwhuister muur ontstonden er geen kansen meer. Scheidsrechter Pieter Braaksma blies voor het einde, de Langweer aanhang vetrok met een glimlach richting de kantine.