Jeugdteam Pegasus Lemmer Fries kampioen minitramp valmat

De turners van Pegasus Lemmer Foto Charmaine Wesselius

LEMMER – Gymnastiekvereniging Pegasus uit Lemmer vertrok zaterdag met twee herenteams naar de wedstrijd van het groepsspringen. Ze deden mee op twee toestellen, minitramp valmat en minitramp kast/pegasus.

Het jeugdteam bestond uit Daley Wever, Sym Gort, Ferre Hoekstra, Mathijs van der Zee, Luuk Bosma en Harm de Groot. Zij moesten al vroeg in de ochtend in een koude hal springen. Ze lieten zien dat ze een mooi team waren en sprongen heel goed. Op de minitramp met kast werden ze met een achterstand van 1.357 punten 2e. De salto’s die ze deden op de minitramp valmat zagen er heel goed uit. Met een voorsprong van 0,12 punten werden ze 1e op dit toestel.

Daarna was het de beurt aan het juniorenteam. Douwe Jongschaap, Wieger Bangma, Pelle Kuipers, Sydo de Jong, Ynte Wesselius en Bertus Gerrit Dijkstra sprongen over de pegasus heen met mooie sprongen. Met een achterstand van 1.057 punten werden de heren tweede op dit toestel. Op de minitramp valmat ging het heel erg goed. Ze lieten verschillende salto’s zien en dat leverde hen veel punten op. Ze kwamen net 0.163 punten tekort om te winnen en zo werden de junioren ook op dit toestel tweede.

Omdat deze wedstrijd gelijk het Fries Kampioenschap was, is het jeugdteam met hun overwinning op de minitramp valmat Fries Kampioen geworden.

Tekst: Irma Lok
Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda Groot Fryslân

Wees loyaal – aan onze vrienden