Jeugdtheaterschool Noorderwind speelt Paradystersyl

Foto aangeleverd

GAUSTERSYL- In oktober 2021 sprongen 8 leerlingen van jeugdtheaterschool Noorderwind een gat in de lucht. Hun plan was geselecteerd voor het programma van “Broei, podium voor jonge makers” welke onderdeel is van Arcadia 2022. Vanaf dat moment konden ze hun plannen waar gaan maken.

 

Een week lang kamperen om te fantaseren over hun perfecte wereld, hun paradijs. Ze kozen daarvoor een prachtig stukje Friesland. Het landgoed Gaustersyl aan de rand van het Sneekermeer, een huisje met daarachter een stuk bos waar zij een week lang mogen bouwen, spelen en fantaseren. Totdat er aan het eind van de week een voorstelling staat waar iedereen naar mag mogen komen kijken. In de week zullen ze begeleid worden door verschillende professionals.

Ze gaan hun eigen teksten schrijven met een spoken-word kunstenaar, worden in beweging gezet door een mime docent en het beeld maken ze af onder begeleiding van een beeldend kunstenaar. Het belooft een bijzondere reis te worden. En iedereen die benieuwd is naar hoe die reis eindigt is welkom op Paradystersyl.

Voorstellingen 22 juli om 15:00 en 20:00 23 juli om 11:00 15:00 en 20:00 24 juli om 11:00 15:00 en 20:00 Tickets à 5€ en info: www.broei.frl