Johan Steenbeek stapt op als CDA-raadslid

SNEEK- Nadat eerder al bekend werd, is het CDA-raadslid Johan Steenbeek opgestapt uit de fractie van zijn partij, waarvoor hij anderhalf jaar in de raad van Súdwest-Fryslân zat. Gisteren kwam het CDA met een verklaring. Steenbeek neemt zijn zetel tot aan de verkiezingen van 16 maart.

CDA-fractievoorzitter Douwe Attema: “Het kwam bij ons als een volkomen verrassing. Johan Steenbeek stortte zich vol enthousiasme in de aanloop naar de verkiezingen en schreef mee aan ons programma. De afgelopen anderhalf jaar heeft hij een prachtige kans gekregen om het politieke vak te leren binnen onze fractie. Hij kreeg een mooie verkiesbare plaats op de lijst. Eind december kondigde Johan bij ons aan niet meer verkiesbaar te willen zijn bij de volgende verkiezingen, onder andere door zijn drukke gezinsleven. Deze raadsperiode wilde hij nog uitzitten. Gisteravond kondigde hij aan uit de fractie te stappen.”

Eerder verliet Pieter Greidanus de CDA-fractie al. Ook hij nam zijn (CDA-) zetel mee. Greidanus heeft een nieuwe partij, Nieuw Sociaal, waarmee hij aan de gemeenteraadsverkiezingen van 16 maart meedoet. Steenbeek stapt over naar de nieuwe partij van Greidanus.