Johanna Faber overdonderd door erelidmaatschap 'It Fryske Hynder'

SCHARSTERBRUG - Deze enorme verrassing had ze totaal niet aan zien komen. Johanna Faber (46) uit Scharsterbrug was dan ook overdonderd door het erelidmaatschap dat haar zaterdag werd toegekend door fokverenging 'It Fryske Hynder'.

De 71e fokdag van het door haar geliefde Fryske hynder werd gehouden bij de manege in Harich. Daar kreeg ze door het bestuur van de vereniging een speciaal vervaardigd bord als tastbare herinnering aan dit voor haar eervolle moment overhandigd. Daarna kreeg Johanna nog een ereronde in een sjees, met buurvrouw Leslie Agricola, voortgetrokken door Hidde fan Skarren. Van de rondgang over het manegeterrein genoot ze zichtbaar volop. ''Een enorme eer! Ik ben er verlegen van en nog steeds een beetje sprakeloos'', laat ze weten.

Bijzonder
Eerder werd de fotografe, die zich vooral heeft toegelegd op paarden, al erelid van een andere vereniging. ,,Ik was al lid van de 'Vereniging Het Friese Tuigpaard'. Daar heb ik in 2014 een mooie spiegel met inscriptie van gekregen. Het bord van 'It Fryske Hynder' kan daar mooi bij.'' Faber voegt er nog aan toe: ''Toch wel bijzonder om van twee verenigingen erelid te mogen zijn.

Over Johanna
Johanna Faber groeide op op een melkveebedrijf, volgde de opleiding tot secretaresse, werd gast-ouder en daarnaast freelance verslaggever van paardenevenementen en -keuringen. Sinds 1999 is ze actief tussen de Friese paarden. In eerste instantie even als beoefenaar van dressuur, mennen en tuigsport, maar vooral op bestuurlijk- en secretarieel vlak.

De verslaggeving bracht Johanna de interesse voor fotografie. Aan de hand van cursussen, oefeningen en het doen in de praktijk maakte dat ze zich er steeds verder in bekwaamde. Met veel plezier en gedrevenheid is ze bij menig paardenelement te vinden om dit vast te leggen op de gevoelige plaat. Daarmee promoot ze op haar manier de paardensport en het Fryske hynder in het bijzonder.
Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda Groot Fryslân

Wees loyaal – aan onze vrienden