Jouster Arvid van der Roest op mountainbike naar zilver in Assen

JOURE - De 15-jarige Arvid van der Roest fietste afgelopen weekend naar het zilver bij het districtskampioenschap Noord-Nederland dat werd gehouden in Assen. Het kampioenschap maakte onderdeel uit van de laatste wedstrijd van de MTB Zomer Cup Noord.

Tijdens deze noordelijke mountainbikecompetitie werd gefietst op onverhard terrein. Arvid fietste in november vorig jaar zijn eerste wedstrijd op de mountainbike en doet nu dus al mee om de medailles.

Zondag was er een pittig parcours uitgezet met veel klimmetjes. In een sterk bezet veld reed hij knap naar de vierde plek bij de nieuwelingen. Na afloop van de strijd werd het eindklassement opgemaakt en mocht Arvid de tweede plaats op het podium beklimmen.

Hindernissenspektakel
Afgelopen zomer deed Arvid mee aan een Streetrace competitie in de regio Noordoost Nederland. Bij deze wedstrijden werd door dorpen gereden waarbij de coureurs spectaculaire hindernissen moesten nemen op de verharde weg. In deze sterke competitie, waar nieuwelingen en junioren in één klasse waren samengevoegd, werd Arvid al knap vierde.

Met een overstap dit jaar naar het CSE, middelbare school in Zwolle, wil de Jouster zich nog meer op het mountainbiken richten.
Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda Groot Fryslân

Wees loyaal – aan onze vrienden