Jouster korfballers aan kop, kans op promotie vergroot

Korfballers sc Joure vergroten kans op promotie Foto Pixabay

JOURE - De korfballers van sc Joure hebben in het zonovergoten Hemelvaartsweekend goede zaken gedaan met het oog op promotie. Koploper DTS (Surhuizum) werd op de Jouster velden getrakteerd op een nederlaag. De ploeg van René Zuil neemt plek een over van de Surhuizumers.

In het topduel nam Joure direct de leiding (2-0). DTS nam het initiatief hierna over en kwam op 3-4. Beide ploegen wisselden vervolgens stuivertje. Een goal aan de ene kant werd direct beantwoord met een tegendoelpunt. Door een eindspurt van Joure op 7-8 werd een voorsprong gepakt bij rust: 10-8.

De voorsprong bleef tot halverwege de tweede helft intact. Tot de doelpuntenproductie van Joure stilviel en DTS profiteerde: 12-12. De tientallen supporters gingen eens goed zitten voor de spannende ontknoping. Het was het sein voor de Jousters om door te pakken. Een dubbelslag van Karin Otter zorgde voor wat ademruimte en Joline Reitsema en de net ingevallen Pieter Hoekstra bezorgden DTS de nekslag: 16-13.

Bekerfinale
Door de winst wisselt Joure op de ranglijst van plek met DTS. Een belangrijke overwinning, de bovenste twee promoveren naar de tweede klasse. De nummer twee en drie (DTL) hebben een punt achterstand op de koploper. Volgende week speelt Joure geen competitie. Op woensdag strijden de Jousters in en tegen Harich om een plek in de bekerfinale.