Jouster korfballers drogen na stroef begin DTS (Surhuizum) af

Foto Pixabay

JOURE - DTS als tegenstander is altijd lastig. Zaterdag moesten de korfballers van sc Joure het opnemen tegen de ploeg uit Surhuizum. Met een verschil van slechts een punt op de ranglijst waren de belangen van beide partijen hoog. Bij winst zou Joure, op de tweede plek, op de ranglijst afstand nemen van DTS die op de derde plek stond.

Joure wist in Harkema, waar de wedstrijd werd gespeeld, ondanks een stroef begin toch de voorsprong op het scorebord te noteren na zo’n 15 minuten spelen. Met een tussenstand van 1-4 wisten beide partijen dat het verdedigende aspect vandaag erg belangrijk zou worden. Na zo’n 20 minuten wist Joure haar draai te vinden en begon goed te scoren. Met een ruime voorsprong van zes doelpunten gingen beide teams de kleedkamers in met een 3-9 tussenstand.

Gas geven
Beide ploegen kwamen scherp de kleedkamers uit en Joure wist vrij snel te scoren, echter werd dit doelpunt afgekeurd door de scheidsrechter wat DTS weer hoop gaf. Na een doelpunt aan de zijde van DTS om het verschil naar vijf te brengen was het uiteindelijk Joure dat gas begon te geven om de overwinning binnen te slepen. Door hoge druk begon DTS fouten te maken die Joure afstrafte. Het verschil werd groter en uiteindelijk won Joure met ruime cijfers, 13-21.

Koploper Emmeloord verloor deze speelronde van Elburg. Joure bezet daardoor samen met de ploeg
uit de Noordoostpolder de eerste plek in de tweede klasse. Als debutant een prestatie van formaat.

Komende zaterdag speelt Joure 1 thuis om 19:00 uur tegen Elburg als laatste tegenstanders alvorens de returns beginnen. Gezien de resultaten van Elburg wordt dit een spectaculaire wedstrijd. Publiek is van harte welkom zaterdag in Sportfun.