Jouster korfballers hebben flinke kluif aan Westergo, morgen de bekerfinale

Foto Pixabay

JOURE - Het al gedegradeerde Westergo uit Bolsward was zaterdag niet van plan cadeautjes uit te delen. Alles werd uit de kast getrokken om de bezoekers pootje te lichten. Westergo zegevierde bijna met deze tactiek, maar de Jousters trokken uiteindelijk aan het langste eind: 13-15.

Westergo had op eigen veld een missie: Joure niet laten winnen, koste wat kost. Dit resulteerde in veel frustratie voor beide ploegen en een wedstrijd om snel te vergeten. Door constant achterverdedigen kon Joure lastig een korf neerzetten en moeilijk goede aanvallen opzetten. Bolsward profiteerde van de onmachtige bezoekers en pakte een 4-1 voorsprong. De Jousters gaven hierna beter partij en wisten de stand weer gelijk te brengen: 6-6. In de slotfase van de eerste helft profiteerde Westergo van slordigheden bij Joure en liep uit naar 9-6 bij rust.

Toch nog juichen
Ook de tweede helft werd moeizaam gekorfbald. Joure kwam sterker uit de kleedkamer dan Westergo en na tien minuten was de stand weer gelijk: 10-10. Beide ploegen gaven elkaar vervolgens geen duimbreedte toe. Scoorde Joure, dan antwoordde Bolsward direct met een doelpunt. Het favoriete Joure kon uiteindelijk toch nog juichen. Met nog vijf minuten te spelen schoot Sierd van der Goot tweemaal van afstand raak en die klap kwam Westergo niet te boven: 13-15.

Bekerfinale
In 3A stijgt de spanning tot een hoogtepunt. Koploper Joure staat een punt los van DTL (Hantum) en DTS (Surhuizum). De drie teams vechten om twee promotieplaatsen en het kampioenschap. Volgende week speelt Joure de uitwedstrijd tegen Olympia uit Twijzel en spelen DTL en DTS tegen elkaar. Dinsdag spelen de Jousters de bekerfinale tegen AVO 3 uit Assen (20.30 uur). De wedstrijd is op het veld van Club Brothers in Groningen.