Jouster korfballers heer en meester tegen Club Brothers uit Groningen

Jouster korfballers heer en meester Foto Pixabay

JOURE - De korfballers van sc Joure waren thuis heer en meester tegen de Club Brothers (CB) uit Groningen. De eenzijdige wedstrijd leverde de Jousters de zesde zege van het seizoen op: 26-11.

De thuisploeg begon behoudend aan het treffen met de nummer een-na-laatst van de poule. Na een kwartier spelen was de stand 4-2. Joure kwam daarna beter in de wedstrijd en noteerde de ene na de andere fraaie goal. Rap liep de ploeg van René Zuil uit naar een 14-5 voorsprong bij rust.

In de tweede helft bleven de doelpunten makkelijk vallen. Halverwege het tweede bedrijf kwam Joure liefst op vijftien doelpunten verschil: 21-6. Het verschil zou niet verder groeien. CB noteerde in het laatste kwart van de wedstrijd nog een paar goals, en wist in ieder geval boven de tien te komen: 26-11.

Door de winst van medekoplopers Elburg en Emmeloord staat Joure nog steeds gedeeld bovenaan de poule. Deze week speelt Joure een belangrijke uitwedstrijd tegen Emmeloord. De wedstrijd begint om 16:40 uur.