Jouster korfballers sluiten veldseizoen af als koploper

Foto Pixabay

JOURE - Onder zomerse temperaturen, het kwik steeg bijna tot 20 graden, werkte Joure op sportpark De Hege Simmerdyk de laatste veldwedstrijd van 2022 af. Tegen De Pein werd de eerste ‘returnwedstrijd’ gespeeld in de poule. In Opeinde was het nog zwoegen, thuis zwingen: 20-8.

Joure begon nog wat stroef aan het duel. Pas na een kwartier begon de wedstrijd een beetje los te komen. Op een stand van 5-3 benutte Karin Otter twee vrije ballen en was een gat geslagen. Twee goals vlak voor de rust zorgden voor een tussenstand van 9-4. De thuisploeg had de tegengoals vooral aan zichzelf te danken, drie van de vier doelpunten waren strafworpen.

Aan het begin van de tweede helft deed De Pein zichzelf de das om. De ploeg beging een aantal overtredingen, liep tegen een gele kaart aan en speelde zichzelf daarmee uit de wedstrijd. Nadat de gemoederen waren bedaard, nam Joure de touwtjes stevig in handen. In vier minuten tijd liep het verschil op naar tien doelpunten. Ilja Sikkes scoorde, als invalster, nog drie doelpunten. Met haar laatste goal bepaalde ze de eindstand op 20-8.

Joure sluit het veldseizoen af als koploper, samen met DTS uit Surhuizum. In april 2023 speelt de ploeg van René Zuil de volgende veldwedstrijd. Op 26 november begint de zaalcompetitie. Joure acteert daarin in de tweede klasse, nadat het vorig seizoen promoveerde.